Vi vet hvor sårt det er å ønske seg katt, for så ikke å ha mulighet på grunn av allergi i familien. Vi kjenner også til gleden når man finner ut at det allikevel finnes en mulighet.
Sibirkatten mangler ett ensym i spyttet. Det er dette ensymet mange allergikere reagerer på. Dette betyr igjen at mange allergikere kan ha en Sibirkatt. Men, dette gjelder altså ikke alle allergikere. Derfor er det svært viktig at allergikere som drømmer om å kjøpe seg en katt, først tester om de tåler Sibirkatten. Måten å teste dette på er å være på besøk i ett hjem med Sibirkatt - og da voksne Sibirkatter (kattunger har noe av ensymet i seg). Det kan ofte være lurt å være på mer enn ett testbesøk for å være sikker på hvordan man reagerer. Mange allergikere reagerer etter å ha vært på flere besøk. Ved kjøp av kattunge er det viktig å være observant på at mange oppdrettere ikke tar kattunge i retur på grunn av allergi. Så det er viktig å være sikker før man går til anskaffelse av et nytt familiemedlem.
Vi fikk mye hjelp fra Siv Marøy, (N) Vestavind når vi skulle teste om vi kunne ha Sibirkatt. 

På nettsiden www.sibirkattensvenner.no kan man finne testhjem over hele landet. Så der kan man finne hjelp. Vi åpner også opp vårt hjem til testing for allergikere i deler av året. Men for oss som oppdrettere så begrenser det seg noe. Som tidligere nevnt, så kan vi ikke være testhjem når vi har kattunger i huset. Men vi tar i mot besøk når vi kan. 

Vi følger Sibirkattens Venner sin takst for testbesøk: Kr. 200,- pr testbesøk (ikke pr person) som betales ved oppmøte.

Send mail til jarleviken@gmail.com for å avtale besøk.

Del denne siden