BERAK 18 og 19 februar 2023

Februar igjen - og igjen tid for BERAK sin årlige utstilling. Dette er jo en av utstillingene som er fast for oss å delta i, så sant vi ikke blir forhindret av sykdom eller annet. Og i år var det verken sykdom eller annet - så avgårde til byn - nærmere bestemt Nordnes - bar det. 


I år tok vi med oss 3 katter - i tillegg til barnebarnet vårt Leah. Leah var kjempeflink på sin første utstilling. Hun var med begge dagene, fra morgen til kveld. Ingen klaging, og hun syntes til og med det var litt kjekt å lære litt om de forskjellige rasene. 


På årets BERAK utstilling hadde vi med oss vår egenproduserte Juniorvinner NO*Fredtun Shamrock, som nettopp hadde begynt på voksenlivet i utstilling, og kanskje ikke kan forvente å gjøre det fullt så bra med en gang, som under Kattunge/Ungdyr perioden. Han var 1 år og 4 måneder under helgens utstilling.

NO*Fredtun Queen Elizabeth I var på sin siste utstilling som ungdyr (nesten 10 måneder). Og vår, etter hvert, godt voksne SE*Simlicity Lynx Zedric er på vei mot siste tittel Supreme. 


Denne utstillingen var vel av typen; "Grei nok, men ikke veldig fornøyd".

Lørdag tok Shamrock sitt sertifikat og ble med det Champion, men ikke noe mer. Greit å ikke gå videre, men noen uforklarlige begrunnelse fra dommer gjorde at vi ikke er helt fornøyd. På søndag tapte han sertifikatet mot en 4 år gammel svartsmoke Sibbe. Greit nok, med bakgrunn i Shamrocks unge alder. Gode tilbakemeldinger fra dommer, som mener han absolutt er lovende. 

Queen fikk EX1 på lørdag, men ikke noe mer. Også hun med en noe uforklarlig begrunnelse fra samme dommer som Shamrock hadde. På søndagen gikk det bedre. Her ble hun i tillegg Nominert (ingen stemmer i panel). 

Eldstemann fra oss denne helgen - Zedric - tok sertifikat på veien mot Supreme Champion på lørdagen. Og også han, hadde en bedre dag på søndagen, hvor han i tillegg ble Nominert (men ingen  stemme i panel).


Og med det var årets BERAK utstilling over. Beste resulatet for oss må vi nok si var at barnebarnet vårt, Leah, var veldig kjekk å ha med på ustilling. 


Alle fotografier er tatt av Odd Lundberg.

Queen

Zedric

Shamrock