BERAK 18 og 19 februar 2023

Februar igjen - og igjen tid for BERAK sin årlige utstilling. Dette er jo en av utstillingene som er fast for oss å delta i, så sant vi ikke blir forhindret av sykdom eller annet. Og i år var det verken sykdom eller annet - så avgårde til byn - nærmere bestemt Nordnes - bar det. 


I år tok vi med oss 3 katter - i tillegg til barnebarnet vårt Leah. Leah var kjempeflink på sin første utstilling. Hun var med begge dagene, fra morgen til kveld. Ingen klaging, og hun syntes til og med det var litt kjekt å lære litt om de forskjellige rasene. 


På årets BERAK utstilling hadde vi med oss vår egenproduserte Juniorvinner NO*Fredtun Shamrock, som nettopp hadde begynt på voksenlivet i utstilling, og kanskje ikke kan forvente å gjøre det fullt så bra med en gang, som under Kattunge/Ungdyr perioden. Han var 1 år og 4 måneder under helgens utstilling.

NO*Fredtun Queen Elizabeth I var på sin siste utstilling som ungdyr (nesten 10 måneder). Og vår, etter hvert, godt voksne SE*Simlicity Lynx Zedric er på vei mot siste tittel Supreme. 


Denne utstillingen var vel av typen; "Grei nok, men ikke veldig fornøyd".

Lørdag tok Shamrock sitt sertifikat og ble med det Champion, men ikke noe mer. Greit å ikke gå videre, men noen uforklarlige begrunnelse fra dommer gjorde at vi ikke er helt fornøyd. På søndag tapte han sertifikatet mot en 4 år gammel svartsmoke Sibbe. Greit nok, med bakgrunn i Shamrocks unge alder. Gode tilbakemeldinger fra dommer, som mener han absolutt er lovende. 

Queen fikk EX1 på lørdag, men ikke noe mer. Også hun med en noe uforklarlig begrunnelse fra samme dommer som Shamrock hadde. På søndagen gikk det bedre. Her ble hun i tillegg Nominert (ingen stemmer i panel). 

Eldstemann fra oss denne helgen - Zedric - tok sertifikat på veien mot Supreme Champion på lørdagen. Og også han, hadde en bedre dag på søndagen, hvor han i tillegg ble Nominert (men ingen  stemme i panel).


Og med det var årets BERAK utstilling over. Beste resulatet for oss må vi nok si var at barnebarnet vårt, Leah, var veldig kjekk å ha med på ustilling. 


Alle fotografier er tatt av Odd Lundberg.

Jærkatten 15. og 16. april 2023

Midt i april var det tid for Jærkatten sin utstilling. Dette er jo en klubb som har startet opp igjen, etter noen års nedetid. I år er det år 3, etter ny tidsregning. Ledet med stø hånd av de fantastiske Anne Veland og Karl Preiss, så prøvde de seg i år med en 3 sertifikat utstilling - 2 på lørdagen og 1 på søndagen. Dette gikk helt fint, men vi håper de vil fortsette å eksperimentere til neste år. Gjerne med et ringsystem som gjør at flere dommere bestemmer hvilke katter som går videre. Men denne helgen ble alt, altså, gjort på gamle måten x 3.


Fru og herr Viken reiste av gårde med 2 katter. Vår egenproduserte JunioWinner Shamrock på 1,5 år og (N)Solstorms Mary som var på sin første utstilling, 4 måneder gammel. 

Årets utstilling hadde Jærkatten lagt til hallen som også RORAK bruker; Orrehallen. En fin hall med flott plass for bobilen rett utenfor. 


Resultatsmessig ble helgen både helt på topp - og helt i bunn. Vi begynte lørdagen på Grønn utstilling.

Mary var hos Charles Spijker. Hun fikk mye god tilbakemelding, men tapte mot 2 andre kattunger som, på hvert sitt vis, var kommet lenger. Hun endte opp med EX3.

Shamrock hilste på Geir Edvarsen, og han var veldig så imponert over den flotte gutten vår. Han gav Shamrock både BIV og NOM på direkten (trengte ikke sammenligne).

På Rosa utstilling var det samme trend som fortsatte.

Mary besøkte Aina Hauge, og nøyaktig det samme gjentok seg. God tilbakemelding, men EX3.

Shamrock var på denne utstillingen hos Kristoff Van Roy. Denne gangen tapte han BIVen, men ble Nominert.

I Grønt panel tok Shamrock sin første BIS i voksenklassen med 3 av 4 stemmer. I Rosa panel ble det ingen stemmer.


Søndagen fortsatte i samme spor som de 2 utstillingene på lørdagen. 

Mary var hos Helene Reiter. Mange godord her også, men tapte mot kattunger som var kommet lenger. Stort sett helt greit. Denne gangen ble det EX4.

Men, på lik linje som med Mary, så fortsatte også Shamrock i samme lei. Alexey Schukin likte han veldig godt, selv om han fortsatt hadde noe å gå på, sin unge alder tatt i betraktning. Han tok BIV ganske så greit, og ble også NOM uten noe voldsom spenning - selv om konkurransen var ganske så tøff. 

I panel ble det, derimot, spenning. Med 2 stemmer på Shamrock, og 2 stemmer på en skogkatt. Det måtte skilledommer til, og Aina Hauge gav den avgjørende stemmen til Shamrock. 

Så totalt, en flott helg - med gode venner og gode resultater. 

Queen

Zedric

Shamrock

Shamrock

Mary blir vurdert nøye

Shamrock viser tålmodighet.

Scandinavian Winner Show 29. og 30 april 2023

29. og 30 april 2023 var det tid for Scandinavian Winner Show på hjemmebane, på Stange - i nærheten av Hamar. Arrangør var Adelkatten - og arrangementet var av det vellykkede slaget. 

Vi hadde i forkant vært svært så usikker (av en eller annen grunn) på hvilke katt vi skulle ha med. Vi hadde i utgangspunktet meldt på vår nye kattunge (fra Sissel, (N)Solstorms). En fin kattunge, men som ikke klarte å kvalifisere seg. Men på overtid var vi så heldig at snille Linda fra Adelkatten tillot oss å bytte påmeldt katt. Så i stedet for kattungen Mary, så ble det Shamrock som ble med på tur i bobil til Hamar traktene. 


Winner Show er jo alltid spesielt, med ekstra mange flotte katter, sterk konkurranse og god stemning. 

Det var, som sagt, mange gode venner fra flere land som hadde stil opp med flotte katter. Så Shamrock hadde tøff konkurranse. 

I grunnbedømmingen var han oppe til dommer Donatella Mastrangelo. Hun var veldig godt fornøyd med gutten, og skrøt mye. Han fikk sitt sertifikat. Men når han skulle nomineres så tenkte vi at det ville bli vanskelig. Da var han, blant annet, oppe mot en tidligere Scandinavian og World Winner. Men med ordene "jeg har ingenting å trekke på han" så ble likevel Shamrock nominert. 

Så vi var jo "over the moon" allerede. I panel så ble det dessverre litt for mye for godeste Shamrock - med mye folk, katter, høytalere og en stooor storskjerm. Så han hadde ikke fokus på å vise seg, men heller på å gjemme seg. Dermed så ble han ikke Scandinavian Winner. Men han fikk 1 stemme - og flotte FI*Cherrytails Preacherman ble årets vinner. 


En flott utstilling og flotte resultater som vi var godt fornøyd med, som vi premierte oss selv med noen flotte bilder av gutten - og nå skal vi øve foran storskjerm. 

VKK 3. og 4. juni 2023

I begynnelsen av den første sommermåneden var det igjen tid for en av våre favoritt utstillinger - nemlig VKK sin. Gjengen fra VKK er alltid ivrig på å lage de beste utstillinger, i alle deler av arrangementet. Fra mottagelse om morgenen, kafè med mat for alle behov og alle allergier, diverse og morsomme tilleggs konkurranser, m.m.

Årets VKK utstilling ble, som i fjor, gjennomført i Haugesund. Fru og herr Viken tok bobilen fatt + Mary og Shamrock, og bega oss avgårde sørover. 


På lørdagen gjorde Mary det adskillig bedre enn hun gjorde det på sin første utstilling hos Jærkatten. I konkurranse gikk hun seirende ut av fargegruppe 3 for kattunger og fikk EX1. Shamrock gikk det enda bedre for. Han tok sertifikat, ble best i variant (BIV) og ble til slutt nominert. I panel gikk det også veldig bra. Både Lone Lund (som nominerte han), Fabio Brambilla og Nathalie Smits-Peelen stemte på gutten vår, som dermed sikret sitt 3 Best in Show (BIS) i "voksen" klassen i år. 


På søndag gjorde Mary nøyaktig det samme som på lørdagen og fikk EX1. 

Shamrock kunne ikke være dårligere enn den lille og klarte det nesten. Det var ikke nok katter til BIV denne dagen, så den fikk han ikke. Men ellers så ble han nominert av Lucie Pankova. Og når hun hadde fått sett han up-close, så stemte hun på han i panel også - og Lone, Fabio og Nathalie ombestemte seg ikke fra lørdagen. Så han tok BIS med 4 av 5 stemmer. 


Så helgen i Rogaland ble en absolutt suksess - i tillegg til veldig koselig tid sammen med gode venner. Vi sees i 2024 på Voss. 

Webkatten 29. og 30. juli 2023

Sommeren 2023 var andre sommeren på rad hvor Shamrock hadde lyst til å være med oss på ferie. Og har man lyst, så har man lov. Så mor, far og Shamrock reiste to og en halv uke rundt omkring i Norge og Sverige - og Shamrock elsker det. Mye kvalitetstid. 

Og i år, som i fjor, så klarte vi også å finne en utstilling å delta på . I fjor var det Kristiansund og Vestkystkatten for første gang. I år valgte vi Lillehammer og Webkatten, for første gang. 

Etter de 2 siste utstillingshelgenes kjemperesultater for mister Shamrock, så må vi vel si at det på denne helgen ikke gikk sååå veldig bra. 


På lørdagen skulle han opp til Michael Edstrøm. Fikk gode tilbakemeldinger. I nomineringen var det et sterkt felt med 5 fertile hanner. Til slutt stod det mellom Shamrock og Hilde sin flotte Ziggy - og denne gangen tok Ziggy det. 

På søndagen nominerte Yan Roca Folch, Shamrocken. Så det var jo absoutt en god ting. Og han hadde veldig mange godord om gutten - og det var i alle fall en god ting. I panel fikk han ingen stemmer denne gangen. 

Men summa summarum så var det greit resultat gjennom helgen. Shamrock har gjort det veldig bra i det siste - og nå, midtsommars, så mister han pels i bøtter og spann. Så vi kan vel ikke skryte av at han var i en veldig god kondisjon. 

RORAK 7. og 8. oktober 2023

RORAK er en utstilling vi alltid prøver å få med oss, siden det er en av de nærmere utstillingene - bare 4-5 timer kjøring. 

Så måtte det også bli i år. Herr og Fru Viken dro avgårde med bobil + Shamrock og Dragonstone. 

Shamrock var ikke, på noen måte, på høyden kondisjonsmessig og Dragonstone var i kattungeklasse. 

Resultatet for helgen ble ikke noen voldsom stor suksess. Dels på grunn av at kattene ikke var i den helt store kondisjonen - dels på grunn av at det kanskje var feile dommere ;) 

Men, som alltid, sosialt veldig koselig på tur. 

Shamrock fikk sine 2 sertifikater på vei mot Grand International Champion. Dragonstone fikk EX1 begge dager på dette som ble eneste utstillingshelgen hans. 

World Winner Show, Strasbourg Frankrike 28. og 29. oktober 2023