Del denne siden

BERAK 19. og 20. februar 2022

BERAK sin utstilling i 2022 gikk av stabelen 2 år etter deres forrige utstilling. Vi hadde med oss 3 katter, som vi hadde ymse håp for. Zedric skulle på sin første utstilling, siden han var på forrige BERAK utstilling - altså for 2 år siden. Han manglet 1 BIV for å oppnå DVM. Winnie hadde håp om å oppnå første tittel. Og Lagertha var denne gangen med for å fylle kvoten. 

På lørdag tok Winnie sitt 3. sertifikat og oppnådde dermed Champion tittelen. Han har oppnådd sine 3 første sertifikater på første forsøk. Og det er ikke nødvendigvis en selvfølgelighet i en fargegruppe hvor konkurransen er hard. Lagertha tok sitt sertifikat på vei mot Grand Internasjonal Champion. Hun får veldig gode tilbakemeldinger på at hun er en flott dame i medio størrelse. Men at hun pr nå er litt ute av kondisjon. Både Lagertha og Winnie har vært på en del utstillinger i 2021, mens Zedric var på sin første utstilling på 2 år. Men det gjorde ingenting for den rolige, goslige bamsen. Han storkoste seg hos dommeren, fikk masse god tilbakemeldinger og tok både sertifikat, BIV og ble nominert. Når han da fikk BIV, så var det hans 10. over en periode på minimum 2 år og 1 dag. Da oppnådde han også DVM (Distingvished Variety Merit). I panel fikk Zedric 1 stemme (fra dommeren som nominerte Y. R. Folch) - dommerne var uenig om hvem som var Best in Show, så det var 3 katter som fikk 1 stemme, og bare en som fikk 2 stemmer - så vi var nære - veldig nære). 

På søndagen gjentok, stort sett, historien seg fra dagen i forveien. For Lagertha og Zedric som er i samme fargegruppe, så ble det helt likt; begge tok hvert sitt sertifikat. Zedric stakk i tillegg av med BIV, og ble nominert. I panel tapte Zedric med en fattig stemme denne dagen også. I dag fikk Zedric 2 stemmer (fra dommeren som nominerte M. Zieminska og Y.R.Folch) - vinneren fikk 3 stemmer. Winnie fikk sitt første sertifikat på vei mot Internasjonal Champion. I tillegg fikk Winnie også sin første BIV. 

Totalt sett fikk vi det vi håpte på, selv om det selvsagt er litt surt med 2 dager hvor det var stang ut. 

Det er så deilig når vi får bruke Sturdiburene våre på utstilling. Nå har vi fått pynte med navneskilt m.m. også. Håper at midt-norge og østlandsutstillingen også tillater disse burene.

Det er så deilig når vi får bruke Sturdiburene våre på utstilling. Nå har vi fått pynte med navneskilt m.m. også. Håper at midt-norge og østlandsutstillingen også tillater disse burene.

Trønderkatten 9. og 10. april 2022

Fantastiske Olav Øverlie var god å ha på første utstilling. Her med dommer M. Kudra.

Fantastiske Olav Øverlie var god å ha på første utstilling. Her med dommer M. Kudra.

I år ønsket vi å reise på Trønderkatten sin påskeutstilling. Og, som sagt så gjort. Vi tok oss en ekstra feriedag på fredag, slik at vi begynte reisen i bobilen på torsdag. Første etappe bar til Beitostølen, før vi tok siste etappe på fredagen. Vi parkerte rett utenfor salen med mange andre bobiler, med samme ærend. 

Med oss på denne utstillingen hadde vi Lagertha og Shamrock. Lagertha var denne gangen, hovedsakelig bare med som selskap for Shamrock. Hun er ikke akkurat i super kondisjon. Men hun tok da sine sertifikat begge dager - på vei mot Grand Internasjonal Champion. Shamrock var på sin første utstilling, 5 måneder gammel. Vi var veldig spent på tilbakemeldinger på han. Vi mener selv han er svært så lovende, noe mange andre også var enig med oss i. På lørdagen var han hos Aliosha Romero, som sa at Shamrock var den beste katten han hadde hatt på bordet den dagen. Han ble nominert og fikk stemme fra Romero i panel. En annen Sibir vant med resten av stemmene. På søndagen ble ikke lørdagens vinner nominert - men det ble Shamrock. Denne dagen fikk Shamrock 2 stemmer, (Romero og Magdalena Kudra) men tapte mot en annen Sibir som fikk 3 stemmer. Dette var jo selvsagt en fantastisk start på utstillingskarrieren, som vi selvsagt burde være veldig fornøyd med. Men når vi føler oss rimelig sikker på hva vi har - og kjenner vår egen rase ganske så godt - så var vi likevel ikke fornøyd. Vi var rett og slett ikke fornøyd i det hele tatt - for vi mente at Shamrock burde vunnet klart begge dager. Men det var altså ikke alle dommerne enig i gitt. 

VKK 4. og 5. juni 2022

Helgens absolutte høydepunkt. NO*Fredtun Shamrock - Best in Show

Helgens absolutte høydepunkt. NO*Fredtun Shamrock - Best in Show

Årets VKK utstilling ble lagt til Haugesund for første gang. Og det var et godt valg. Tysvær Arena var en stor og behagelig hall å være i, og VKK gjengen var dyktig som vanlig. Eneste minus med hallen var åpen tribune rundt hallen. Dette er det jo en del haller som har - men en del katter blir stresset av bevegelser som foregår over dem på disse tribunene. Hos oss var Zedric spesielt stresset av dette, men vi kom da gjennom helgen. I tillegg til Zedric hadde vi med oss vårt flotte ungdyr Shamrock. Vi reiste, som vanlig, med bobil - og stod parkert utenfor sammen med flere andre bobiler. Ikke verdens beste kombo å ha med en fertil hann og en ung hann, som vi måtte skille på vårt lille område - men det gikk nå greit det også. 

Resultatsmessig må vi si oss godt fornøyd med helgen. På lørdag var Zedric til grunnbedømming hos Anne Veland. Her fikk han sitt sertifikat og nådde dermed tittelen Grand Internasjonal Champion. Shamrock var hos Pia Nyrup, som var et nytt bekjentskap for oss. Her møtte han en annen ung Sibirkatt i kamp om nomineringen, som hadde vunnet dobbelt-BIS noen helger før. Pia Nyrup brukte lang tid på å bestemme seg. Det var tydelig et vanskelig valg, men til slutt var det Shamrock som stakk av med nomineringen. I panel fikk han 1 stemme fra Anne Veland, mens en Norsk Skogkatt stakk avgårde med 4 stemmer og BIS. Vi burde selvsagt være fornøyd med at Shamrock ble nominert, og fikk stemmer, i sin 3. av 3 mulige utstillinger. Meeen Shamrock er vi så fornøyd med - at vi blir ikke helt happy hvis han ikke går helt til topps. Høres kanskje litt cocky ut, men sånn er det. 

Så kom søndag, som skulle bli en enda bedre dag. Denne dagen var både Zedric og Shamrock til grunnbedømming hos samme dommer; Magdalena Kudra. Zedric likte hun godt, og i kamp om nominering slo han ut konkurrentene og havnet i panel. I panel fikk han ingen stemmer, men vi var likevel godt fornøyd. Når hun fikk se Shamrock ble hun veldig fornøyd. Dommere liker jo gjerne å "plukke katter fra hverandre" for å finne feil - men etter eget utsagn kunne hun ikke finne noen feil på han. Etter grunnbedømmingen, tok han først sin første BIV. Så møtte han den samme skogkatten som hadde tatt BIS med 4 stemmer på lørdagen. Dette ble selvsagt en svært hard kamp, men Shamrock stod fortsatt uten at hun kunne finne noe å "plukke" på - og dermed tok han sin 4. av 4 mulige nominasjoner. I panel møtte han igjen den Sibiren som han hadde slått ut i nominasjonen på lørdagen - blant flere andre. Denne fikk 1 stemme. En annen katt (husker ikke rase) fikk 1 stemme - og til slutt fikk Shamrock 3 stemmer - og tok dermed også sin første BEST IN SHOW. Dermed kunne jubelen slippes løs - fruen i huset mente at husbanden tok litt vel mye av - men ååååhhhh så deilig. Utrolige gode resultater begge dager for vår unge Sibir i, og dette er viktig, meget hard konkurranse. 

Så altså en perfekt utstilling med gode venner på arrangørsiden, som jobbet hardt og gjorde en fantastisk jobb. Samvær med gode Sibirvenner og andre venner - og helt til slutt SEIER (+ at jeg fikk med meg flere porsjoner med rømmagraut heim, fra Ingebjørg). Kunne ikke blitt så mye bedre da vel?

Panelassistenten viser frem søndagens Best in Show, ungdyr: NO*FREDTUN SHAMROCK

Panelassistenten viser frem søndagens Best in Show, ungdyr: NO*FREDTUN SHAMROCK

Midlertidig sinnsyk håper vi også er formildende omstendigheter på en katteutstilling

Midlertidig sinnsyk håper vi også er formildende omstendigheter på en katteutstilling

Rui Pacheco i en intens stirrekonkurranse med Zedric

Rui Pacheco i en intens stirrekonkurranse med Zedric

Agderkatten 3. juli 2022 - Grønn og Rosa utstilling

My precious

My precious

VI HAR EN JUNIOR WINNER !!!

Agderkatten kjørte årets utstilling som 2 utstillinger pr dag. Siden fruen i huset ikke kunne ta fri fra jobb på mandag, så ble det en ren guttetur for Jarle og Shamrock. Utstillingene for kategori 2 ble avholdt på søndag, så gutta kjørte ned på lørdag. 

Årets utstilling hos Agderkatten var en liten utstilling. Men, vi møtte mange ungdyr som hadde gjort det svært godt på tidligere utstillinger gjennom året. Her var det flere som hadde oppnådd både 1 og 2 BIS i sitt unge liv. 

På Grønn utstilling var Shamrock hos Anne Veland til grunnbedømming. Hun gav han svært gode tilbakemeldinger. I nomineringen var han oppe mot en flott Skogkatt som tok enstemmig BIS på VKK sin utstilling på lørdag. Men, tross tøff konkurranse, så ble Shamrock nominert. På Rosa utstilling var Shamrock oppe til Nico Padovano. Han var et nytt bekjentskap for oss. Også han var imponert over Shamrock. I nomineringen på denne utstillingen var han oppe mot en flott Main Coon. Men også her gikk Shamrock seirende ut av striden. 

I panel begynte vi med Grønn utstilling, og Shamrock ble enstemmig Best in Show. I Rosa utstilling gikk det nesten like bra - også her ble Shamrock Best in Show - denne gangen med 3 av 4 stemmer. Dermed hadde altså Shamrock tatt 3 BIS på de 3 siste utstillingene - noe som resulterte i at han også kunne titulere seg som JUNIOR WINNER. På sine 6 første utstillinger har Shamrock blitt NOM på alle - og BIS på 3. En lovende start for utstillingskarrieren til gutten. 

Eneste skår i gleden, var at vi ikke kunne glede oss i lag med Renate på turen - neste gang må du være med, uansett hva sjefen sier...

Her er jeg: NO*Fredtun Shamrock JW - og den fine pokalen min

Her er jeg: NO*Fredtun Shamrock JW - og den fine pokalen min

Shamrock hos Nico Padovano til grunnbedømming

Shamrock hos Nico Padovano til grunnbedømming

Vestkystkatten 6. og 7. august 2022

Shamrock sitter og vurderer konkurrentene fra utstillingsburet sitt.

Shamrock sitter og vurderer konkurrentene fra utstillingsburet sitt.

Vestkystkatten sin utstilling har vi aldri vært på før. Så når tilfeldighetene gjorde det til at herr og fru Viken hadde sen ferie - og Shamrock måtte være med oss på vår 2 ukers ++ ferietur - vel, så var det fort gjort at Vestkystkatten sin utstilling havnet midt i ferieruten til treer-banden. 

Shamrock - som nyslått Junior Winner - gikk inn i utstillingshelgen som leder i Årets katt for ungdyr. Dette visste vi selvsagt ikke kunne vare, da flere av de store utstillingene (med de store poengene) fortsatt ikke hadde vært. Men vi må suge på karamellene, så lenge man har dem. 

Shamrock var alene i sin fargegruppe begge dager, så det ble ikke noe BIV å konkurrere om. På lørdag var han til grunnbedømming hos Karl Preis. Han hadde ikke noe å utsette på Shamrock, og i konkurranse med en annen Sibir - så ble han nominert til panel. I panel fikk Shamrock 1 stemme fra Steven Jones. En skogkatt fikk 2 stemmer, og en annen skogkatt fikk 3 stemmer og ble BIS. 

På søndagen var Shamrock oppe til Michael Edstrøm til grunnbedømming. Heller ikke her ble det, etter grundige undersøkelser, funnet noe å utsette på godgutten. Denne dagen konkurrerte han mot en Main Coon - men også denne dagen gikk Shamrock seirende ut, og ble nominert. Søndagens panel ble en del mer spennende enn lørdagens. En Main Coon fikk 2 stemmer - lørdagens BIS vinnende skogkatt fikk 2 stemmer - og Shamrock fikk stemmene til både Anne Veland og Steven Jones, altså 2 stemmer. Det var altså stemmelikhet mellom 3 forskjellige ungdyr av 3 forskjellige raser. Alle dommerne var brukt - så det hele måtte avgjøres ved loddtrekning. Den dommeren som trakk vinnerloddet ville altså avgjøre det hele i "sin" katts favør. Dommeren som trakk vinnerloddet var - Sara Moroni - og "hennes katt" var den samme skogkatten som tok BIS på lørdag - og dermed tok BIS på søndag også. Sååå nært men likevel - nei. 

Men - uansett - Shamrock har gjort det fantastisk godt så langt i sin utstillingskarriere. Dette ble hans siste utstilling som kattunge/ungdyr. Han har vært på 4 utstillingshelger - altså 8 utstillinger. Han har blitt nominert i samtlige av disse utstillingene - og han har fått stemme(r) i panel i samtlige utstillinger. Så han har vært helt fantastisk. 

Avslutningsvis må vi nevne - at selv om Shamrock er fra eget oppdrett, så er det ikke mulig å ha suksess i dette uten gode samarbeidspartnere. Og i den forbindelsen må vi nevne spesielt våre venner i FI*Lumikissan, Tiina Kajoranta og Pasi Urpiola. Og når man har en katt i panel, så er  ingen bedre til å vise frem katten din på best mulig måte enn vår klubbkamerat Olav Øverli - tusen takk. 

Nå ser vi frem til fortsettelsen i "voksenklassen" for vår kjære Shamrock. 

"Er det nødvendig? Du ser jo at alt sitter akkurat der det skal sitte - enn så lenge."

"Du ser jo at jeg er en akkurat passe fin blanding mellom søt og macho, Anne"

"Se meg inn i øynene - nei, se oss inn i øynene og gjenta etter oss: STEM PÅ SHAMROCK. STEM PÅ SHAMROCK. SHAAAAMROOOCK"

RORAK 1. og 2. oktober 2022


Fredag 30. september reiste vi av gårde med bestefar Cowboy og barnebarna Queen og Eirik den Raude aka Ferdinand. Siden RORAK er i Rogaland så er gjengen selvsagt på tur i bobilen, med overnatting rett utenfor utstillingshallen (Orrehallen).


Helgens utstilling var hyggelig, som alltid - men med noen litt rare tilbakemeldinger fra et par dommere. Men rare tilbakemeldinger fra dommere er jo det som gjør at vi har noe å snakke om på veien hjemover - så vi får se positivt på det også.


Ferdinand tok vi med oss på fargebedømming på lørdagen. Dette er ikke noe vi har gjort før, da vi alltid har vært sikker på fargene på kattene våre. Men på Ferdinand ville vi forsikre oss. Usikkerheten gikk både på sølv/ikke sølv og mønster. Dommerne konkluderte med at han var rødsølv uten mønster (spottet e.l.). Men det var i denne fargebedømmingen den første rare meldingen fra en dommer falt. Hun (E. Porat) kommenterte at hun ikke likte fargen - og at alle katter ikke nødvendigvis skal være showkatter. Det var jo ikke dommerens favorittfarge vi var ute etter, men hennes mening om hvilke farge han var. Hos Sibirkatten er det mange godkjente farger, og det er altså ikke det som avgjør om den er en god showkatt eller ei. Vel, etter å ha sikret samtaleemne nr 1 gikk Ferdinand videre til sin første utstilling. Og da gikk alt bedre. Første dommer som Ferdinand møtte var Magdalena Kudra. Hun var svært imponert av gutten, noe som til slutt endte med at Ferdinand ble nominert til sitt første panel (uten stemmer). PS: Til punktet om at Porat mente Ferdinand ikke var en showkatt - så kan vi også nevne at han tok seg til panel/finale i Verdens utstillingen i Belgia senere samme måned - med stemme i panel. Ikke dårlig for en katt som ikke er showkatt.

Søster Queen fikk sitt første utstillingsmøte med Åsa Cambrand. Queen var litt nervøs og engstelig, og klarte ikke å vise seg fra sin beste side. Men vi kjenner etter hvert rasen vår, så vi vet at hun er veldig bra. Queen ble ikke nominert, noe som var helt ok. Ble slått av en annen pen Sibir. Men dommer sa at hun tok Queen opp til nominering bare fordi hun trengte øvingen - ikke fordi hun var sterk nok til det. Dette var den andre litt rare tilbakemeldingen. Men, men - vi vet hva vi har. PS: Queen tok enstemmig BIS på neste utstillingshelg hun var på.

Cowboy var med på sin første utstilling som kastrat. Han var ikke i god kondisjon, så vi forventet ingenting. Han tok sitt første sertifikat som kastrat. Han var også på sin første utstilling som senior - uten at det ble noe særlig godt resultat på det.

På søndagen lot vi Queen få fri, da hun var litt stresset over dette nye i livet. Ferdinand malte i vei under bedømming hos Donatella Mastrangelo, men ble ikke nominert denne dagen. Cowboy fikk samme resultat som Senior, men på vanlig utstilling ble han i dag nominert (uten stemmer).

Så summa summarum var det helt ok resultater - men med noen rare resultater som gjorde at vi hadde mye å prate om hele veien hjem.

Cowboy på sin første utstilling som kastrat. Var ikke i topp kondisjon, men han synes fortsatt utstilling er ok. 

Eirik den Raude aka Ferdinand prøver å ta seg så bra ut som mulig.