Adelkatten vinter februar 2017

I februar var det tid for å reise på Adelkattens vinterutstilling. Denne gangen var det bare mor og far som reiste av gårde i fly sammen med far og datter (Cowboy og Khaleesi). Også på denne turen bodde vi på hotellet ved Letohallen. Noe som vi synes er veldig behagelig. Deilig å kunne rusle rett ned i utstillingshallen fra rommet. 

Men så til selve utstillingen, og hvordan det gikk: På lørdagen hadde vi Stephane Henry. Både Khaleesi og Cowboy fikk svært gode bedømmelser. Khaleesi ble Ex1 i konkurranse med et annet ungdyr. Cowboy fikk sitt sertifikat på vei mot Grand International Champion og han ble også BIV Total i konkurranse mot datteren og en annen sølv-sibir. Men selv om Henry likte begge kattene, likte han ingen av dem godt nok til å nominere dem. 

På søndagen var dommeren Stephe Bruin. Hun var, om mulig, enda mer fornøyd med begge kattene - både muntlig og skriftelig. Khaleesi fikk Ex1 (uten konkurranse i dag). Cowboy fikk nok et sertifikat. I BIV Total ble begge slått av en kattunge som Bruin mente var bedre. Cowboy ble ikke nominert i dag heller. Khaleesi ble nominert i dag, men fikk ingen stemmer i panel. Utstillingsresultatene oppleves vel sånn helt midt på treet (eller litt under) - men alltid gøy å treffe gode venner i Sibbegjengen. 

3 av bildene er tatt av Synnøve Settemsdal. 

Agderkatten 2017

Reisen til Agderkatten sin utstilling i Arendal kom i stand på grunn av sykdom. Etter Adelkatten sin vinterutstilling ble våre katter, på lik linje med veldig mange andres, syke. Denne sykdommen spredte seg i oppdrettet vårt. Så når det var tid for BERAK sin utstilling så kunne vi ikke ta sjansen på å reise på den, selv om de fleste kattene våre var friske. Den katten som var viktigst for oss å ha med på BERAK sin utstilling, var Kiitos. Dette fordi vi hadde et ønske om å kvalifisere henne til SW i Trondheim. Etter mye vurdering frem og tilbake fant vi ut at vi måtte finne en annen utstilling, slik at vi kunne få kvalifisert henne. Det beste alternativet for oss ble da Agderkatten - som ble veldig mange timer mer med reise enn den planlagte hos BERAK. På denne turen reiste Jarle alene, sammen med Kiitos og Khaleesi. 

Khaleesi hadde sin første utstilling i åpen klasse (voksen) hos Agderkatten. Det gikk rimelig bra. Hun fikk gode bedømmelser og sertifikat begge dagene. Kiitos møtte hos Karl Preiss første dag. God bedømmelse og nominert. I panel møtte hun våre venner Elin og Odd Lundbergs, Yoko Ono (søster til Ylvis). Yoko Ono hadde vunnet 4 av 4 mulige BIS frem til denne dagen, og vant den 5. på denne utstillingen - og ble dermed Juniorvinner (vi gratulerer så mye). På søndag møtte Kiitos hos Anne Veland. Hun var veldig begeistret over henne og nominerte henne til panel (på tross av at hun også hadde Yoko Ono i grunnbedømming. Dette var vi selvsagt svært stolt over). I panel fikk Kiitos 1 stemme. 

Det viktigste med denne utstillingen var tross alt at Kiitos ble kvalifisert til Scandinavian Winner Show i Trondheim - noe som viste seg å være veldig viktig. 

Bildene er tatt av mesterfotograf Odd Lundberg. 

Scandinavian Winner Show april 2017

Scandinavian Winner Show i regi av Trønderkatten ble det første vinnershowet som vi har deltatt på - og det gav mersmak, kan du trygt si. Herr og fru Viken tok turen til Trondheim som en ferietur/feiring av vår 19 års bryllupsdag. Vi reiste opp på torsdagen i strålende vær, og hadde dermed hele fredagen til å nyte Trondheim som turister. På fredag formiddag hentet vi Elin og Odd Lundberg på flyplassen, og sammen reiste vi på sightseeing til Nidarosdommen. Om kvelden spiste vi i lag på Egon i Tryvannstårnet. En koselig dag. 

På lørdag begynte det store SW showet. Vi hadde med oss Cowboy og datteren, Kiitos. Begge skulle bedømmes hos Lone Lund i grunnbedømmingen på lørdag. Hun var veldig begeistret for begge 2, og nominerte dem begge til neste dags panel. Cowboy vant også BIV. Dette over sine 2 døtre, Kiitos og Arya (Siri K Tokle), med dommerens kommentar: "Han er så vakker at jeg får gåsehud". Etter en middag med 30-40 Sibirkatteiere om kvelden, tok vi en forholdsvis tidlig kveld. 

På søndagen var det kategori 2 som var den siste kategorien som skulle opp til panel. Så det var god tid til å gruglede seg. Men det viste seg at vi hadde all mulig grunn til å glede oss. Kattungene, og dermed Kiitos, var de første som skulle opp til panel i kategori 2. Panelleder holdt spenningen en stund med å gi stemme først til Kiitos, så til konkurrent, så til Kiitos, og så videre. Men fantastisk så det holder, så fikk Kiitos 5 av 8 stemmer og ble dermed SCANDINAVIAN WINNER 2017. Og herr og fru Viken gikk totalt av hengslene, som bildene viser. Den aller siste tittelen som skulle deles ut var til fertile hanner i kategori 2. Her var Cowboy med i finalen. Og han var ikke så langt unna å kunne gjøre det samme som datteren. Cowboy fikk 1 stemme. Men vi fikk et sterkt inntrykk av at valget for mange av dommerne stod mellom Cowboy og storebror Veeti (Nopsajalka) - som til slutt ble Scandinavian Winner. 

Vi hadde en fantastisk helg i Trondheim - på alle mulige måter. Takker gode dommere ;) , Trønderkatten, Elin og Odd Lundberg, gode Sibbevenner og andre venner og kjente i den gale katteverden for en fabelaktig opplevelse. 

PS: Alle de 6 klassene i kategori 2 ble vunnet av Sibirer. Og før Kiitos tok sin SW tittel, var det 9 år siden en norsk Sibir hadde gjort det samme. 3 norske Sibirer ble Scandinavian Winner, 1 fra Finnland, 1 fra Polen og 1 fra Sveits. 

Alle bildene, bortsett fra det øverste og det nederste, er tatt av Odd Lundberg. 

Alle vinnerne fra Scandinavian Winner Show 2017, Trønderkatten

Alle vinnerne fra Scandinavian Winner Show 2017, Trønderkatten

En imponert dommer Lone Lund under grunnbedømmingen

En imponert dommer Lone Lund under grunnbedømmingen

2 beauties

2 beauties

Kiitos og Cowboy i konkurranse om BIV - Cowboy tok den

Kiitos og Cowboy i konkurranse om BIV - Cowboy tok den

Spenning

Spenning

Glede

Glede

Galskap

Galskap

Et bilde kan fortelle mer enn 1000 ord

Et bilde kan fortelle mer enn 1000 ord

Cowboy og broder Nopsajalka. Begge nominert. Cowboy fikk 1 stemme, men broderen ble SW vinner.

Cowboy og broder Nopsajalka. Begge nominert. Cowboy fikk 1 stemme, men broderen ble SW vinner.

VKK juni 2017

Første utstilling for Kiitos etter at hun ble Scandinavian Winner i Trondheim. Hun tok EX1 på lørdag, men på søndag tok hun i tillegg BIV og NOM. Søsteren ble bare stilt på søndagen. Her fikk hun sertifikat og ble Champion. Ylvis var på sin første utstilling og fikk EX1 begge dagene. Sjefen selv, Cowboy, fikk sertifikat på lørdag og ble i tillegg nominert på søndag. 

Venter mens vi øver på looks

Venter mens vi øver på looks

Khaleesi

Khaleesi

Ylvis

Ylvis

Hansakatten 11. og 12. november 2017

11. og 12. november var det tid for Hansakatten sin utstilling. Vi hadde med Cowboy og hans 2 døtre Khaleesi og Kiitos. Ikke så mange bilder denne gangen - faktisk bare bilde av Cowboy og Kiitos. 

Vel, vel - resultatene ble i alle fall som følger: Sjefen selv Cowboy, var ikke i en imponerende kondisjon. Men tok sertifikat første dag, og ble dermed Grand International Champion. Han fikk også sertifikat på dag 2. I tillegg tok han også BIV denne dagen. Yngste datter; Scandinavian Winner Kiitos fikset sitt 2. sertifikat i åpen klasse på lørdagen + sitt 3. på søndagen. Og dermed ble hun Champion. Denne dagen ble hun også nominert, men ingen stemme i panel. Eldste datter Khaleesi har kommet 1 steg lenger enn søsteren, og er på vei mot International Champion. Første dag tar hun både cert, BIV, blir nominert og får 1 stemme i panel. Dag 2 tar hun også sitt cert. 

Del denne siden