NOR-AUS kullet/litter

NOR-AUS betyr Norge-Australia. Og grunnen til at dette kullet fikk det navnet er på grunn av at  mor og far i huset befant seg på hver sin side av jordkloden når fødselen satte i gang. Renate var hjemme og tok seg av fødselen - mens Jarle var i Australia for å hjelpe en tante (på 101 år). Derfor kullnavnet altså. 


Det var vår NO*Fredtun Skjoldmøy Lagertha som fødte sitt første kull. Far er NO*Lindviksmoen Winnie the Meow. Fødselen skjedde lørdag 12. november 2022. Men ikke uten problemer dessverre. Det ble store problemer da en av egglederne var tett, slik at hun ikke kunne føde normalt. Så da måtte kattungene taes ved hjelp av keisersnitt. Men for 2 av kattungene var det dessverre for sent. Men 2 velskapte gutter ble reddet. Men siden det var en del problemer med fødselen, så blir nok dette eneste kullet til Lagertha. 


Siden herr og fru var på hver sin side av jordkloden nå de 2 små ble født, så må altså navnene være inspirert av det. Den brune gutten (SIB n 09) har fått et australsk navn - og da måtte det selvsagt bli NO*Fredtun Crocodile Dundee. Sølvgutten får et mer nordisk navn. Siden han nå er sønn av Skjoldmøy Lagertha - og hun som vår Lagertha er oppkalt etter kun hadde en sønn - så måtte det bli NO*Fredtun Bjorn Ironside (navnet fra serien Vikings).