BERAK 2019

Til BERAK sin årlige utstilling hadde vi ikke så mange katter som var i god kondisjon. Til slutt tok vi med oss SE*Simplicity Lynx Zedric (9 måneder) og NO*Fredtun Monster (4 år). 

Zedric hadde sin første (og siste) utstilling som ungdyr. På lørdag var han oppe hos Leslie Van Grebst. Han likte Zedric svært godt, og gav han EX1. BIV tok han også, i sterk konkurranse. Zedric ble også nominert til panel. Til slutt kom han nesten helt frem, med 2 stemmer mot 3 stemmer til vinneren (en NFO).                                                                                              På søndag var Zedric oppe til Dietmar Sagurski. Han likte også Zedric godt - og gav han EX1 og BIV igjen. Denne dommeren var, etter vår oppfatning, ikke så opptatt av å løfte på katten. Kjenne vekt/bygning m.m. Men vi kan vel ikke klage på en BIV, selv om vi tapte nomineringen - eller kan vi det ;) 

Monster har nådd 4 år, og har ikke kommet lenger enn til Champion tittel. Grunnen til at hun ikke har blitt stilt mer er at hun har hatt et par kull. Men vi må også innrømme at hun er en katt, blant våre flotte katter, som ikke har blitt prioritert til utstilling. Denne helgen fikk vi tydelig beskjed om at Monster absolutt er verdt å stille videre.                                              På lørdag var Monster oppe til Caroline Stoa. Hun hadde mye godord om Monster og fikk CACIB greit. I BIVen var det svært tøff konkurranse, og den gikk til Grensedalen sin Mika. Nomineringen gikk til en flott NFO.                                                                                         Vi var jo egentlig godt fornøyd med bedømmelsen Monster fikk på lørdagen. Men søndagen ble mye bedre, og gikk over all forventning. Monster var denne dagen oppe til Magdalena Kudra. I grunnbedømmingen var det veldig mange godord - og vi var egentlig fornøyd. I BIVen var Monster oppe mot 3 andre katter - blant annet lørdagens og søndagens BIS fertil hann og lørdagens og søndagens BIS kattunge. Til vår, ufattelige store overraskelse så var det Monster som tok BIV!! I nomineringen var Monster oppe mot en flott NFO som vant BIV i sin rase/gruppe. Også her vant Monster - og ble dermed nominert. Etter dette var vi egentlig ør og svimmel - og hadde litt problemer med å fatte hva som hadde skjedd. Men det skulle komme mer. Før panelet kom dommer Kudra bort til oss med en sjokoladegave, og ønsket lykke til. I panelet var det vår gode venn Kitty som bar Monster frem (og gjorde en fenomenal jobb). I tillegg til Monster var det ytterligere 3 Sibirer og 1 NFO i panelet. Når stemmeresultatet ble lest opp fikk en av de andre Sibirene 1 stemme, NFOen fikk 1 stemme. Og for å toppe helgen så fikk Monster 3 stemmer - og ble dermed BEST IN SHOW for første gang. Heeeelt utrolig. Nå er Monster sperret, og må på utstilling i utlandet for å fortsette sin utstillingskarriere. Og det må vi jo bare gjøre nå. 

Alle bildene er tatt av den aller beste fotograf: Odd Lundberg. Tusen takk.

Det gikk bra for Monster hos Caroline Stoa på lørdage, men enda bedre hos Magdalena Kudra på søndagen

Det gikk bra for Monster hos Caroline Stoa på lørdage, men enda bedre hos Magdalena Kudra på søndagen

Kitty bar Zedric i panel på lørdag, og Monster på søndag. Vår helt.

Kitty bar Zedric i panel på lørdag, og Monster på søndag. Vår helt.

O latter og glede. Monster ble Best In Show

O latter og glede. Monster ble Best In Show

Trønderkatten april 2019

Palmehelgen tenkte vi kunne være en grei helg å reise på utstilling - til Trønderkatten. Dette var 2. gang vi var på utstilling hos Trønderkatten. Første gang var på Scandinavian Winner Show i 2017. Første gang var en stor suksess med 2 katter i panel - 1 av dem ble Scandinavian Winner (Kiitos). 

Det gikk ikke så bra denne gangen - langt der i fra. Denne gangen hadde vi med oss en Kiitos med svært lite pels, og en ung Zedric (10 måneder) som nettopp hadde gått opp til voksen klasse (åpen klasse). Så forhåpningene var ikke så store. 

På lørdag var Zedric hos en, for oss, ny dommer; Maillard Chiavuzzo Isabelle. Hun gav en god bedømmelse av Zedric. Hun likte han godt men kommenterte, ganske så riktig, at han er ung og trenger tid til å utvikle seg. Hun gav han sitt første sertifikat. Det var ikke nok katter i denne gruppen til å ta ut en BIV. Han nådde ikke opp i kamp om nominering. På søndag var Zedric hos Anne Veland. Her fikk han også sertifikat. Hun likte Zedric godt. Mange godord med kommentar om at han trenger tid for å utvikle seg. Heller ingen BIV i dag. I nominering var Zedric oppe mot en Sibir på 2 år og en ung NFO. Denne "kampen" gikk Zedric seirende ut av. I panel fikk han ingen stemmer - som rett var, når man tar alder i betraktning. 

Kiitos var oppe hos dommer Comorio Luigi på lørdagen. Dette var også en ny dommer for oss. Dommeren likte Kiitos veldig godt, men syntes det var veldig synd at hun var i så dårlig kondisjon. I konkurranse om BIV var det mange katter. Kiitos nådde ikke opp (nr 3). Vi var vel ikke så veldig imponert av denne dommeren. Han var veldig opptatt av mengde pels. Virket som at det var den viktigste kriterien. Sibirkatten kan jo ha sommerpels, så vi var vel ikke enig med avgjørelsen. I nominering hadde Kiitos en konkurrent. En NFO med mer pels, så dermed var saken klar. På søndag var Kiitos hos Karl Preiss. Han likte også Kiitos veldig godt, men kommenterte også hennes kondisjon - eller manglende kondisjon. Så også denne gangen gikk BIV til en annen katt. Men selv om 2 dommere avsa samme dom, så kan vi selvsagt være rykende uenig med begge. Mr. Luigi får nok en kommentar i den sorte boken. Mr Preiss har vi lang og god erfaring med, og en feil må man jo få gjøre av og til. Kiitos tok sertifikat begge dager. 

Ellers var det en hyggelig helg for kjæresteparet Viken. Det var også svært hyggelig å treffe venner og kjente på utstilling. Turen tilbake til Bergen kunne vært bedre. Vår trofaste Toyota fant ut at den ville streike på Valdresflya. Dermed tok hjemturen lengre tid og ble mer kostbar enn planlagt. Men etter en natt på hotell på Beitostølen for 2 og 4 beinte. Og en natt hos Sebu bil for 4 hjulingen. Så kunne vi endelig reise hjem. 

Billingebygdens Kattklubb mai 2019

Brått måtte vi ta en tur til det store utland gitt. Dette, selvsagt, på grunn av katter som måtte få utenlands sertifikat for å kunne fortsatt stilles i Norge. Det store utland ble denne gangen Sverige og Billingebygdens Kattklubb. Herr og fru Viken tok med Monster, Kiitos og Zedric for en biltur til søta bror. 

På denne turen var jo altså det viktige å få sertifikater. Alt annet ville være en bonus. På lørdagen møtte Monster hos Kristof Van Roy. Han likte henne godt og hun tok sertifikat i konkurranse, og ble dermed Internasjonal Champion. I tillegg ble hun nominert. Zedric og Kiitos var hos Jørgen Billing. Zedric er jo ung i både kropp og sjel. Så vi ventet ikke noe stort. Men han fikk sitt sertifikat. Kiitos var ikke i noen god kondisjon på Sverigeturen vår. Men Jørgen likte henne. Hun fikk sitt sertifikat. I tillegg tok hun BIV og ble nominert. Så lørdagen var rimelig bra. Når vi kunne slå fast at det i panel kun var 3 fertile hokatter - og vi hadde 2 av dem. Vel da var jo muligheten absolutt til stede. Men den gang ei. Den 3. katten vant enstemmig. 

På søndag endte det egentlig mye på samme måte. Monster fikk sertifikat, BIV og NOM hos Åsa Carnbrad. Zedric fikk sertifikat hos samme damen. Kiitos fikk også sertifikat + nominering hos Van Roy. Men det ble nesten samme resultat som lørdagen i panel. Selv om vi hadde 2 av 3 fertile damer i panel så tapte vi (Monster fikk 1 stemme). Men altså, tross alt, godt fornøyd med utstillingshelgen. 

Selv om det ikke var så mange kjentfolk på denne utstillingen, så traff vi våre gode Svenske venner Pia og Bo Lundstrøm. Og de fungerte som livreddere på mange måter; de sørget for at vi fikk slappe av i campingvognen deres utenfor utstillingshallen, de fikset mat, Bo fotograferte - og de passet til og med på at vi kom opp med kattene våre i tide (når vi var litt uopmerksom). Så tusen takk for samvær og hjelp til flotte Pia og Bo. 

Sunnmørskatten september 2019

Årets utstilling for Sunnmørskatten var jubileumsutstilling - 35 år. Og siden Sunnmørskatten er vår utstilling så hadde vi planlagt å reise til denne utstillingen. Men alt går jo, som kjent, ikke som planlagt. Både herr og fru Viken skulle jo reise til utstillingen. Men akk, slik gikk det ikke. Renate skulle plutselig ha fagprøve i den påfølgende uken, og da måtte hun være hjemme å forberede seg. 

Så da ble det bare herr Viken som kjørte av gårde i retning Ålesund. Kattene som ble med var Kiitos, som fersk Grand International Champion, og Drogon som skulle på sin første utstilling. 

Dag 1 var Drogon oppe hos Roca Folch. Hun fikk en god bedømming. Den eneste kommentaren var at ørene satt litt høyt, men han trodde nok de kom til å "komme ned" når hodet ble større. Hun fikk EX1, men tapte både BIV og NOM - som for såvidt var helt greit - så lenge. Kiitos var hos Geir Edvardsen. Fikk god bedømming, men jeg hadde en klar følelse om at han ikke kom til å nominere henne - og det fikk jeg rett i. Men hun fikk sertifikat og BIV.

Dag 2 var Drogon hos Kristina Rauutio. Hun gav oss den beste bedømmelse: "She got the Lumikissan-look". Jeg sa "Thank you very much";) Ellers sa hun vel også at vi måtte være forsiktig at kattene ikke fikk for små ører. Hadde dette vært en hann-kattunge ville hun ment at ørene var for små. Også i dag tapte hun NOM - men denne gangen vant hun sin første BIV. Kiitos var oppe hos Fabio Brambilla. Det første han sa når han såg henne var; "ahh - I know this one". Han nominerte henne for ca 1 år siden - hvor hun også ble BIS. Han liker Kiitos svært godt, og endte med å både gi henne BIV og NOM. I panel stemte han også på henne, sammen med Kristina Rauutio. Kiitos har nå 8 stk BIV - og mangler bare 2 for å få DVM tittel. 

På slutten av søndagens utstilling skulle beste Klubbkatt velges. Dette fikk ikke jeg med meg, så jeg var ute når det hele foregikk. Uansett endte den seansen med at Kiitos ble Beste Klubbkatt i kategori 2 - og når Beste Klubbkatt Totalt skulle velges, så vant Kiitos det også gitt

Ellers ble det en fin helg, med mye sosialt samvær med gode venner i diverse kattemiljøer. Hyggelig som alltid. Bildene - mer eller mindre rare sådann - er tatt av Synnøve Settemsdal. 

Moro på utstilling

Moro på utstilling

Er man litt gal som holder på med denne hobbyen - muligens

Er man litt gal som holder på med denne hobbyen - muligens

VKK 2019

I pinsen reiste vi, tradisjonen tro, til VKK sin utstilling på Voss. Til denne utstillingen tok vi med oss NO*Fredtun Monster og (N)Solstorm Kiitos Tiina + at vi tok med oss SE*Simplicity Lynx Zedric i siste liten. Han skulle egentlig ikke være med, men siden VKK etterlyste flere katter til utstillingen sin - så tok vi han også med. Vi har de siste årene brukt å overnatte på Voss, selv om det bare er 1 times kjøretur hjemmefra. Men i år har vi brukt mye penger på kattegården, så da ble det ingen overnatting i forbindelse med årets utstilling. 

På lørdagen skulle vår ferske Internasjonale Champion; Monster opp til grunnbedømming hos Stephe Bruin. Hun tok sertifikatet sitt uten problem - mange gode ord fra dommeren. BIVen tapte hun mot et ungdyr fra NO*Grensedalen. Men i nomineringen slo hun tilbake, og var dermed klar for ettermiddagens panel. Her fikk hun 1 stemme og tok dermed en "2. plass". Kiitos stilte på utstilling helt ute av kondisjon - på alle måter. Dette ble påpekt av dommer Flavia Capra, men det ble også påpekt at hun er en vakker dame som dommeren gjerne vil se igjen når hun er i kondisjon. Kiitos tok sitt sertifikat men tapte både BIV og nominering. Zedric var og hilste på dommer Glenn Sjøbom, som virkelig hadde sansen for vår 1 år gammle gutt. Sjøbom mente han virkelig er en lovende gutt. Han fikk sitt sertifikat men tapte både BIV og nominering. Lørdagen var dermed en helt ok dag - vi hadde ikke forventet noe mer, og vi fikk ikke noe mer enn vi hadde forventet. 

På søndagen der i mot, ble vi litt overrasket - gledelig sådann. Da var Zedric oppe til dommer Rui Pacheco. I tillegg til å ta sitt sertifikat, og dermed sikre Internasjonal Champion tittel. I tillegg så sikret han seg også sin 6. BIV + nominering til panel. I panel fikk han ingen stemmer, men dog en svært god prestasjon for en ung mann. Kiitos tok sertifikat i dag igjen - og sikret dermed Grand Internasjon Champion tittel. Monster fikk sertifikat - og det var det. 

VKK driver jo med en del konkurranser utenom det vanlige på sine utstillinger. Blant disse har vi noe som heter Vestlandsmesterskapet. Her konkurrerer de katteklubbene som er inkludert i et utvidet Vestland. Hver klubb melder på 1 fertil hann, 1 fertil hunn, o.s.v. Det var 5 klubber som meldte seg på i denne uformelle konkurransen. Poenggivningen ville da bli 5 poeng for beste katt, 4 for nestbeste, o.s.v. Hvis en klubb ikke klarer å stille med f.eks. en kastrat hann - så får de 0 poeng. Men hvis noen mangler katt i en klasse, så kan de stille med noe annet - f.eks. et menneske utkledd som katt ;) Dermed måtte herr Viken stille som kastrat hann for Sunnmørskatten. Dette med det målet at vi skulle sikre oss 1 poeng. Men dommer Stephe Bruin var svært fornøyd med Sunnmørskatten sin kastrat, og delte ut 4 poeng - og dermed ble herr Viken den nest beste kastrat hann på Vestlandet. Helgens beste resultat for oss. Til slutt havnet Sunnmørskatten på en strålende 2. plass i Vestlandsmesterskapet, kun slått av arrangørklubben VKK. 

De 2 øverste bildene er tatt av den alltid like fantastiske fotografen Odd Lundberg. Bildet av den gale kastrat er tatt av fru Viken. 

Kiitos uten pels

Kiitos uten pels

2 x Monster og 1 x Beauty

2 x Monster og 1 x Beauty

Ja, hva skal man si....

Ja, hva skal man si....

Hansakatten november 2019

Hansakattens utstilling i november 2019 ble en utstilling som vi stilte med rekordfå katter, med totalresultat som var ganske langt under det vi bruker å oppnå. Men noen lyspunkt var det, tross alt, på denne utstillingen også. 

På utstillingen hadde vi med oss Drogon Daughter of Khaleesi i kattungeklassen. Hun bor hos vår eldste datter Helene, som er forvert for oss. Drogon ble bare stilt på lørdagen. Hun trivdes ikke spesielt godt på utstilling. Utstillingsmessig gikk det heller ikke fantastisk. Hun oppnådde EX2 - av 2 katter - men det var en helt ok avgjørelse. 

For vår unge herremann Zedric gikk det bedre. I en alder av 1,5 år klarte han sine 2 første sertifikater mot Grand International Champion. I tillegg tok han BIV på lørdagen. Så selv om det ikke ble noen katt i panel denne helgen, så ble det da noe resultat. Men vi håper jo på en opptur til neste utstilling.  

Del denne siden