VKK februar 2018

Til VKK sin utstilling i februar hadde vi med 2 fertile gutter; FI*Lumikissan Urban Cowboy og NO*Grensedalen Ylvis. 

Ylvis var på sin 2. utstillingshelg og klarte å få sin 1. CAC på lørdagen. Søndag ble han EX2 etter NO*Fredtun Santo. 

Cowboy gjorde begge dagene helt lik. CACS, BIV og NOM begge dager - men ingen stemmer i panel noen av dagene. Noe som selvsagt er en enorm dommertabbe, når man ser bildet av den staselige Cowboyen. 

VKK mai 2018

Så var det VKK sin Vossa-utstilling igjen. Og siden det snart (23. mai) var bryllupsdagen vår, så spanderte vi på oss en hotellovernatting på Fleischer. 

Til utstillingen hadde vi med oss bare 2 av våre katter. Og denne gangen ble det kun Lumikissan katter. Sjefen Cowboy var selvsagt med - og i tillegg var FiinuLiinu med på sin første utstilling som kattunge (ca 6 måneder). 

FiinuLiinu oppførte seg eksemplarisk og fikk gode tilbakemeldinger + EX1 begge dager (uten konkurranse). 

Cowboy skulle opp til dommer Memedov på lørdagen. Det er neste 3 år siden Cowboy var til denne dommeren. Da var det far i huset som var alene på tur, og gjorde en aldeles elendig jobb med pelsstellet. Dommer Memedov var den gang veldig imponert av Cowboy - ikke så imponert over eier. Han fikk EX1 og BIV, men han kunne selvsagt ikke nominere han. Når vi på denne dagen i 2018 kom frem til dommerringen, så sa Memedov - før vi kom opp til dommerbordet: "har du stelt pelsen skikkelig denne gangen da?". Så man hadde altså gjort et inntrykk - på godt og vondt - den dagen i 2015. 

På lørdag i 2018 var Memedov fortsatt svært fornøyd med Cowboy. Og denne gangen var han også fornøyd med pelsstellet. Så Cowboy fikk CACS, BIV og ble nominert. Og så fikk han 1 stemme i panel. På søndag gikk det enda bedre. Marie Rihova likte også Cowboy svært godt. Hun nominerte han - og sammen med Memedov og Lone Lund, stemte hun på han i panel. Og dermed ble Cowboy Best in Show. En god helg. 

Første gang for FiinuLiinu

Første gang for FiinuLiinu

Må prate litt

Må prate litt

RORAK 6. og 7. oktober 2018

RORAK sin utstillingshelg 6. og 7. oktober 2018 ble Zedric sitt første møte med utstillingsverden. Og vi var jo veldig spent på hvordan han ville trives med galskapen. Sammen med Zedric på turen ble FiinuLiinu (som skulle på sin 2. utstillingshelg) og Kiitos, som skulle teste formen foran World Winner Showet i Tampere, Finland litt senere i oktober. 

Bilturen til Bryne gikk fint, og etter litt mjauing og masing fant de roen. På hotellet trivdes de også i lag - sammen med oss 2 beinte (Renate og Jarle på denne turen). 

På utstillinghelgens første dag klagde Zedric en god stund, i de nye omgivelsene. Men etter en stund, og med noen "lufteturer", så fant han roen på utstilling også. FiinuLiinu fikk ok bedømmelse og sikret seg sitt første sertifikat, men var ikke god nok til å rekke opp i BIV eller NOM. Zedric fikk en veldig god bedømmelse. Minus det faste som ikke er "på plass" hos noen kattunger, så likte dommeren han veldig godt. I kamp om BIV, så kapret han den. Og etter å ha ventet på nominering - og litt ekstra spenning - så ble han jammen meg også valgt ut til å stille i panel. I panelet var han i konkurranse med 2 andre Sibirer + 1 Skogkatt. Skogkatten tok det, med alle stemmene. Men likevel - en god debut. Kiitos hadde også en ganske god lørdag. Hun tok sertifikat. Fikk bare gode ord i bedømmelsen, og tok BIV. Men tross gode ord, så ble hun slått i nomineringen av en Main Coon. 

På søndagen kopierte FiinuLiinu gårsdagen, med nok et sertifikat. Men dommeren hadde ikke spesielt sansen for henne, og mente hun ikke trengte å stilles etter IC tittel. Så da har vi lagt den dommeren for hat ;) Zedric kopiert også lørdagen, med både BIV og NOM - og kunne dermed avslutte helgen like fantastisk som han begynte den. Vi gleder oss til fortsettelsen. Men søndagen ble Kiitos store dag. Dommer Aloisha Romero hadde veldig sans for vår vakre dame (noe vi forstår veldig godt). Hun fikk BIV i dag også. I nominering til panel var hun i konkurranse med ytterligere 1 Sibir, 2 Skogkatter og 1 Main Coon. Det var en ganske så tøff konkurranse Kiitos var opp mot, men hun kom seirende ut. I panel var vår kjære venn Kitty assistent, og bar Kiitos. Hun gjorde en fabelaktig jobb, og nærmest fulgte etter dommerne med katten :) Resultatet var at 2 dommere stemte for Kiitos og 2 for den Main Coon som hadde slått ut Kiitos i gårsdagens nominering. Med likt resultat og ingen skilledommer, ble det loddtrekning - og Kiitos vant. Liker jo helst å vinne uten loddtrekning - men BIS er BIS. 

Summa summarum en god helg med 4 x BIV, 3 x NOM og 1 x BIS + hyggelig samvær med gode kattevenner. 

Zedric sin første utstilling

Zedric sin første utstilling

Kiitos i panel, som hun vant.

Kiitos i panel, som hun vant.

World Winner Show, Tampere 2018

Vikinglove

Vikinglove

27. og 28. oktober var det klart for World Winner Show i Tampere, Finland. Dette hadde vi - sammen med flere gode venner - planlagt å delta på lenge. En del av planleggingen gikk ut på at vi skulle "gjøre litt av oss" på dag 2 av utstillingen. Det er vanlig på søndagene på vinnershowene at folk "pynter" seg litt. Kler seg litt ut, med fokus på hvor de kommer fra. Vi hadde planlagt å kjøre Viking-stil. Og det ble gjort med striesekker som ble kuttet opp og klippet hull til hodet (veldig enkelt). Så fikk vi trykket på flagg på ryggen og Viking-Pusur-Maskot på brystet. Vi kjøpte også inn Vikinghjelmer. Og damene fikk leopard-tights (kanskje ikke så typisk Viking - men artig). Vikingstilen var en ubetinget suksess. Jeg tør påstå at vi vant den delen av showet - overlegent. Hvor mange bilder som florerer med gale Viking-kattefolk rundt omkring i hele verden er ikke godt å si - men det er mange. Vi ble hele tiden stoppet og spurt om de kunne få ta bilder i lag med oss. Så en liten følelse av hvordan det er å være kjendis der altså. GØY. 

Utstillingsmessig gikk det også veldig bra for våre 2 katter. Kiitos fikk sitt sertifikat og kan nå smykke seg med tittelen Internationel Champion. Hun tapte BIVen mot en annen sibirjente på 5 år. Men Kiitos er bare 2 år, og veldig flott allerede. Så det kommer mer fra den kanten i de kommende årene. Cowboy tok også sertifikat og ble i tillegg nominert. Dette til tross for at han ikke var i full kondisjon. For Viking-gjengen totalt ble det 5 nominerte og 2 World Winners (Eva Dahl Eide). Så Viking Power er kraftfulle saker. For Norge totalt ble det vel 8 nominerte og 3 World Winners - trur eg. 

Hele den norske Viking gjengen

Hele den norske Viking gjengen

Kiitos til grunnbedømming hos Caroline Stoa

Kiitos til grunnbedømming hos Caroline Stoa

Cowboy nominert

Cowboy nominert

Cowboy i panel

Cowboy i panel

Cowboy

Cowboy "looking cool" på storskjerm under panel.

Hansakatten 2018

Hansakatten sin 2018 utstilling hadde en litt trå start for vår del. Det var første gang det var utstilling i Nordneshallen, og Kiitos likte ikke den salen så godt - i alle fall ikke til å begynne med. Zedric, derimot, hadde det helt ok. På denne utstillingen hadde vi bare Zedric og Kiitos med oss. Og Zedric var først ute til grunnbedømming. Han fikk for så vidt en flott bedømmelse. Men i BIVen virket det ikke som han ble vurdert i det hele tatt. BIVen gikk til en annen flott kattunge, og dermed var Zedric også ute av vurderingen for nominering. Og siden vi, naturligvis, synes at de aller fleste kattene våre er de aller fineste og beste - så var jo dette en stor nedtur. Men heldigvis så gikk det oppover etter dette: Kiitos fikk en vannvittig god bedømmelse, og tok med seg både BIV og nominering på lørdagen. I panelet fikk hun 1 stemme fra Veiko, som hadde nominert henne. 

Og på søndagen gikk absolutt alt så meget bedre. Kiitos var roligere, og hadde klart å venne seg til hallen. Og dermed så viste hun seg frem enda bedre enn på lørdagen. Men først ute var Zedric. I dag også fikk han en god grunnbedømmelse. Men forskjellen i dag var at han tok med seg BIVen i hard konkurranse med den flotte kattungen som tok det i går. I tillegg klarte han også å bli nominert i en tøff konkurranse mot en flott NFO og en like flott MCO. I panel fikk han 1 stemme fra Veiko, som hadde nominert han. Kiitos tok BIVen i dag også. I tillegg ble hun nominert i en tøff konkurranse med en NFO dame som hadde vært i panel på lørdagen. Og i panel ble hun kåret til Best in Show med 4 av 6 stemmer. 

Så selv om utstillingshelgen begynte litt medium minus. Så tok det seg virkelig opp, og endte med 3 stk BIV, 3 stk NOM og 1 stk BIS.

Odd Lundberg har tatt alle bildene. 

Del denne siden