Scandinavian Winner Show, Ørebro i Sverige, 24. og 25. februar 2024

Første utstilling i 2024 ble Scandinavian Winner Show for vår del. I år var det svenskene som skulle arrangere Scandinavian Winner Show. Og svenskene valgte å gjøre det litt annerledes enn tidligere år. I stedet for å arrangere SW i april, som vanlig, så valgte de å arrangere det i slutten av februar i stedet. Men tur over diverse fjell midtvinters stoppet ikke oss. 

Vi kjørte av gårde med vår eldste, Cowboy - og en av våre yngste, krøllepusen (Selkirk Rex) Beethoven. Første etappe gikk til Flå, hvor vi overnattet. Her slo vi oss sammen med våre gode venner Hilde Bjørkmann og Katrine Lie Strandos. Dagen etter kjørte vi siste etappe til Ørebro. 

Det ble mye rot med overnattingen for vår del - men dette skyltes for det meste at vi var litt for treg med å booke. Men det ordnet seg til slutt. En annen kjedelighet i løpet av helgen var at vi klarte å få, ikke mindre enn, 2 parkeringsbøter. Godt gjort å klare å få det til. 

Men resultatmessig må vi vel være fornøyd +. Vår unge krøllepus stilte i kattungeklasse og tok sitt 3. kattunge-sertifikat og fikk dermed den årsferske nyvinningen; Kitten Champion. Senioren - Cowboy - fikk sertifikat og oppnådde sin første tittel som kastrat; Premier.  Men, ikke nok med det - han ble i tillegg nominert til sitt 3. Winner-panel på lørdagen. Søndagen fikk han dessverre ingen stemmer i panel. Mor og far var ikke enig, uten at det hjalp. 

Men, men - Winner-showene er vi på aller mest for det sosiale.  

VKK, Nordneshallen, Bergen

2. og 3. mars 2024

BERAK, som vanligvis bruker å ha sin utstilling i februar - klarte ikke å få det til i år. Men heldigvis så har vi en flott gjeng i VKK som snudde seg rundt i en fart og klarte å planlegge, og gjennomføre utstilling i Bergen i mars. Så hurra for VKK.

Til denne utstillingen stilte the Vikens med et rekordhøyt antall individer. 4 katter og 2 barnebarn begge dager. Shamrock og Zedric i fertil hann klasse - og Beethoven og Umbria i kattungeklassen (men i ulike kategorier/ulik rase).  I tillegg så stilte vårt eldste barnebarn - Leah 9 år - i en juniorutstilling på lørdagen. 

Zedric gjorde det likt på begge dager. Helt ok bedømmelse fra Aina Hauge og Vladimir Isakov - men ingen sigar.

Shamrock gjorde det adskillig bedre. Men her er forventningene større, så det skal mer til for å bli fornøyd. På lørdagen var han oppe hos Aliosha Romero - bare gode ord - tok BIV og ble nominert med ordene "gjerne litt frekt, men dette blir nesten som walk-over". På søndagen var han oppe hos Aina Hauge - og også her ble han nominert. Shamrock var i kanon kondisjon - fikk stemmer 1 eller begge dager (husker ikke helt) - men det holdt ikke. Og selv om det er gode resultater, så blir vi litt muggen når godgutten vår ikke når helt opp.

Beethoven gjorde det flott (selv om vi mener at han er så fin at han burde gå hele veien - men ok). Aina Hauge gjorde til at han ble nominert for 2. gang i sitt unge liv - på lørdagen. På søndagen var Aliosha Romero imponert - men ikke fullt så imponert - så han fikk bare et sertifikat denne dagen. 

Umbria var på sin første utstilling. Og på første dag så ble hun "pinadø" nominert av Aliosha Romero. På søndagen - not so good - EX2. 

I tillegg til kattene så hadde vi også et barnebarn som presterte. Leah - 9 år - var med på noe som heter "Junior handling". Her skulle unge utstillere bære frem en katt til en "dommer" som stilte ulike spørsmål om katt m.m. Leah bar frem Beethoven, og hun hadde øvd masse i forkant - så det klarte hun super-bra. 

Bildene er tatt av fru Viken. Fra øverst: En dyktig og glad Leah og Beethoven + Jarle har fått beskjed om at han ser så sint ut på bilder, så her prøver han å smile i lag med Beethoven + Umbria og Aliosha + Zedric og Aina Hauge + Shamrock, Aina Hauge og elev

Jærkatten, Sola

20. og 21. april 2024

I slutten av april arrangerte Jærkatten utstilling i nye lokaler nær flyplassen på Sola. Quality Airport Hotel, Stavanger kunne friste med utstillingshall og overnatting i ett. Dette synes fru og herr Viken alltid er veldig kjekt. Muligheten til å rusle ned med kattene til utstillingshallen på morgenen, for så å rusle til frokosthallen ved siden av og spise frokost. Det synes vi er luksus. Derfor ble det hotellhelg i stedet for bobil til Jærkatten. 

Vi skryter alltid av klubber som prøver nye ting - så altså, tommelen opp for Jærkatten. Når det er sagt, så er ikke alle nye ting vellykket. Og dette utstillingslokalet ble nok ikke så bra. 

Utstillingen ble arrangert med 2 utstillinger pr dag, da lokalitetene ikke var så store. Men selv om man delte opp kategoriene med 1, 3 og 4 på lørdag og 2 + huskatt på søndag - så ble det både trangt og varmt. Men vi tenker det var vel verdt å prøve og gjennomføringen gikk veldig fint. Så vi heier på Jærkatten, og håper de prøver nye ting i framtiden også. 

Vi hadde med oss 4 katter til denne utstillingen også; Beethoven, Shamrock og Umbria - som vi også hadde med oss til VKK i mars. Men i stedet for Zedric, hadde vi i tillegg med oss vår nye flotte gutt fra Finland; Keiseren - eller FI*Ajatuksen Keisaring Kruunu som er hans fulle navn. Denne flotte gutten hadde vi vært så heldig å få kjøpe fra vår venn Josefiina Huhta-Aho.


Kategori 3 og Beethoven hadde sine 2 utstillinger på lørdagen. Og det ble en fenomenal start på helgen. Charles Spijker og Caroline Stoa stod for grunnbedømmingen på hver sin utstilling. Beethoven fikk både tildelt sertifikat og nominering på begge utstillingene. Og ikke nok med det - han ble Best in Show med alle stemmene på den ene utstillingen og Best in Show med alle, minus 1 av stemmene, på den andre. Så utrolig glad for det. 

På søndagen var det kategori 2 og Umbria, Keiseren og Shamrock sin tur. Umbria tok sertifikat x 2, Keiseren tok sertifikat + NOM x 2 og Shamrock tok sertifikat + BIV + NOM x 2. 

Så med 6 x NOM, 2 x BIV og 2 x BIS i løpet av helgen, så må vi være veldig godt fornøyd. 

VKK, Voss

11. og 12. mai 2024

VKK står på - og selv om de steppet inn som utstillingsarrangør-vikar for BERAK i mars, så var de klar igjen for sin egen utstilling i mai. Og denne gangen så var de tilbake på Voss, og det var flott. Voss er et fint sted med en god hall - og når det i tillegg var nydelig vær, vel da lå alt til rette for at det skulle bli en fin helg. Og gjett om det ble.

Til denne utstillingen så reiste vi opp med bobilen. Med på tur så hadde vi 3 gutter; Shamrock, Beethoven og Keiseren. 

Og det ble en veldig god helg for gutta:

Keiseren fortsatte sin utrolige reise og sikret seg nominering nr. 5 og 6 av 6 mulige. Anna Wilczek og Cristiano Sandon var begge veldig imponert av gutten og ord som kommende "superhero" ble slengt rundt. 

Beethoven fortsatte også den fine trenden fra forrige utstilling. På lørdagen var han opp hos Anna Wilczek. Hun var svært imponert og nominerte han. I panel var det en svært tøff konkurranse og resultatet ble svært jevnt. Det stod likt mellom Beethoven og en flott MAU etter stemming, så da ble det loddtrekning mellom de 2 beste - og den vant Beethoven. På søndagen var Beethoven til grunnbedømming hos Anne Veland, som også likte han godt og nominerte han. Men i dag var det MAUen som ble Best in Show.

Shamrock stilte, i fortsatt veldig god kondisjon. Og eldste gutten "toppa heile driden". På lørdagen var han oppe til grunnbedømming hos Anne Veland, som nominerte han til et veldig tøft panel. Og dette ble spennende. Når stemmene ble lest opp viste det seg å være 2 dommerstemmer til Shamrock og 2 dommerstemmer til en annen flott Sibir. De 2 siste dommerne hadde stemt på 2 andre katter. Disse dommerne måtte da stemme på en av de 2 gutta som hadde fått flest stemmer. Resultatet av det ble at de stemte på hver sin - så fortsatt var det uavgjort. Så da var eneste mulighet loddtrekning - og jaggu vant Shamrock. På søndagen skulle Shamrock opp til et nytt bekjentskap, Martti Peltonen. Resultatet ble en ny nominering - og denne gangen ble Shamrock Best in Show, uten loddtrekning. 

Så helgen på Voss resulterte altså i 6 x NOM og 3 X BIS. Juhuu.