BERAK februar 2020

Mens siste utstilling i 2019 ble "så der" i forhold til resultater - så ble første utstilling i de glade tjueåra desto bedre. Notat ført inn i september 2021: Legg merke til formuleringen om "de glade tjueåra", som ble skrevet på denne utstillingen. Utstillingen som skulle bli den siste utstillingen på ca 1,5 år på grunn av en verdensomspennende pandemi. Men det visste vi ikke noe om på dette tidspunktet. Lykkelig uvitende. 

Fru og herr Viken hadde med oss vårt yngste barnebarn Sophia på lørdagen. Sophia oppførte seg eksemplarisk på sin første utstilling. Godt utstyrt med medpakket frokost, lunsj, snop, ostepop og Ipad - så var det god stemning hele dagen. Var bestemoren for langt vekke - over for lang tid. Så ble hun bare sittende i stolen å rope BESTEMOR så høyt som hun kunne, helt til bestemor kom. God plan, som fungerte utmerket. Hovedgrunnen til at Sophia var med på utstilling denne helgen var at mammaen fødte lille Aron på torsdagen før utstillingen.

Men det var altså ikke bare lykke med barnebarn. Rent utstillingsmessig ble det også en fantastisk utstilling på BERAK. Vår unge herremann Zedric, som blir 2 år i mai, tok sertifikat begge dager. Han tok i tillegg BIV nr 8 og 9, og mangler dermed bare 1 på DVM tittel (på grunn av regler rundt dette kan han ikke ta den før 2 år og 1 dag etter han tok sin første BIV. Det vil si at han oppnår DVM når han får sin første BIV etter 6. oktober 2020). Og for å toppe det resultatet oppnådde han også å bli nominert til panel på søndagen. Her fikk han ingen stemmer, men oppførte seg eksemplarisk. 

Vi hadde bare med oss 2 katter på denne utstillingen. Den andre som var med, var vår vakre Cowboy. Han var på sin første utstilling på 1 år og 4 måneder. Det var litt lang tid uten utstillingstrening. Vår gode Cowboy som alltid oppfører seg eksemplarisk på utstilling, var litt utilpass uten trening. Men etter litt tørrtrening mellom utstillingsburene var det tid for grunnbedømming på lørdagen. Dommeren var veldig imponert over Cowboy. Så i hard konkurranse tok han BIV`en. Når dommeren skulle nominere sin beste fertile hannkatt stod det mellom Cowboy, en skogkatt og Lundbergs sin Mika (som ble kåret til Årets Katt i 2019). Skogkatten ble fort sendt vekk, og dommeren stod igjen med valget mellom Cowboy og Mika. Et valg han gav uttrykk for var veldig vanskelig, da han selvsagt gjenkjente 2 vakre katter når han fikk de presentert for seg :) Men til slutt falt valget på Cowboy. I panel endte første utstillingsdag vakkert med at Cowboy ble Best in Show med 4 av dommerstemmene. På søndagen gikk det nesten like bra. Cowboy fikk sitt siste sertifikat som GIC og oppnådde dermed tittelen Supreme Champion. Han tok også BIV, og ble nominert til panel. Men i panel tok Lundbergs Mika igjen, og tok BIS. Cowboy sikret seg 1 stemme i panel. 

Så altså - en fantastisk utstilling, som endte med nesten full pott. Med et nytt friskt og velskapt barnebarn, så kan det ikke bli bedre. 

Bildene er tatt av henholdsvis Odd Lundberg (Cowboy) og Randi Heggdal (Zedric). 

FI*Lumikissan Urban Cowboy er seriøst fornøyd med BIS

FI*Lumikissan Urban Cowboy er seriøst fornøyd med BIS

Groomingtime

Groomingtime

Del denne siden